Våra behandlingar

Ansiktskontering

Med nya typer av fillers så kan vi nu ge Ditt ansikte nya former, ta fram och framhäva, men även korrigera olika valda delar i Ditt ansikte. De olika typerna av sk fillers ger oss utomordentliga möjligheter att på ett säkert och tryggt sätt framhäva och justera bla kindknotor, haka, näskontur, käklinje, profilbild, ögonbryn och örsnibbar. Förutom att fylla ut rynkor och veck samt göra läppförstoring.

Hur går det till?

Vi använder olika typer av fillers för att behandla olika områden. Vi använder en produkt som bygger mycket volym när vi vill justera kindknotor och en annan produkt när vi vill ge dig en volym på örsnibben.

Näskontur

Vill Du ha en ändrad profilbild på Din näsa. Du kanske har en ojämn näsa, exempelvis med en grop mitt över näsryggen. Som Du har stört dig på hela livet. Vi fyller ut den! Kan ibland vara ett alternativ till näsplastik.

Kom på konsultation och berätta för oss vad Du vill ha hjälp med så försöker vi hjälpa Dig.

Kindben

För att framhäva Din ansiktskontur i så kan vi ge Dig mer markerade kindben. Det är Du själv som vet hur Du vill ha det och vi lyssnar på Dina önskemål. Ibland finns det tekniska begränsningar för vad man kan åstadkomma men i de allra flesta fall kan vi tillmötesgå Dina önskemål.

Käklinje

Vill du ha en mer markerad käklinje såfyller vi ut med en produkt som både ger volym och är följsam. Vi kan markera käklinjen ända från örat och ut mot hakan enligt Dina personliga önskemål. Genom att markera käklinjen så döljs begynnande hamsterpåsar.

Ögonbryn

Genom att lägga en liten volym filler precis under ögonbrynet så lyfts ögonbrynet och ändrar form. Vi kan dessutom markera konturbilden. Denna åtgärd är ofta utmärkt att komplettera mer då vi behandlar Dina kråksparkar runt ögonen.

Örsnibbar

Dina örsnibbar blir tunnare, slappare och rynkigare med åren. Genom att fylla ut dem så ger vi volymen tillbaks, det är en enkel åtgärd. Har Du använt mycket stora örhängen så kan dina hål i öronen vidgats, vi fyller ut hålet så att det blir mindre igen.

Muskelavslappnande mot huvudvärk och tandgnisslan

Den vanligaste formen av av huvudvärk är spänningshuvudvärk. Den är ofarlig och sällan svår och går oftast över av sig själv. Huvudvärken kan bero på spända muskler, men det kan även ha andra orsaker. Värken utlöses ofta av t.ex stress, trötthet och känslomässiga påfrestningar.

Migrän är en mycket smärtsam huvudvärk. Den drabbar oftast bara ena sidan av huvudet och kan föregås av synrubbningar som ofta följs av illamående och kräkningar. Migrän är en vanlig sjukdom som drabbar cirka 15 procent av befolkningen i västvärlden.

Spänning i tuggmuskulaturen kan ge besvär med tandgnisslan.

Behandling med Muskelavslappnande

Ungefär samtidigt som muskelavslappnande  började användas inom skönhetsindustrin upptäckte flera kvinnor i USA att deras migrän och spänningshuvudvärk lindrades betydligt efter en behandling med muskelavslappnande mot rynkor i pannan. Men först för ett par år sedan började forskare studera om det fanns ett samband mellan botox och smärtlindringen.

En amerikans studie vid University of California i Los Angeles, USA, visar att hälften av de patienter med migrän som fick muskelavslappnande injicerat i pannan blev helt symtomfria under de månader som botox verkade. Forskarna upptäckte att det fanns ett samband mellan musklerna som orskar rynkor på pannan och migrän, och att värken försvinner när muskeln i pannan blir förlamad, vilket sker under en behandling.

Behandling av tandgnisslan med muskelavslappnande ger hos de allra flesta en märkbarbart reducerad spänning i tuggmuskulaturen. I vissa fall försvinner spänningarna helt.

Än så länge finns ingen svensk studie om spänningshuvudvärk, migrän, tandgnisslan och muskelavslappnande.

Kontakta oss så återkommer vi till dig.

Muskelavslappnande mot rynkor och svett

Muskelavslappnande kan användas för att behandla tvärgående rynkor i pannan, argrynkor mellan ögonbrynen och för kråksparksrynkor runt ögonen. Man kan även öppna upp blicken och göra ett ögonbrynslyft.Muskelavslappnande kan också användas för behandling av näsrynkor, neddragna sura mungipor, rynkor runt munnen, skrynklig haka samt för att lyfta överläppskonturen och ge en sensuell mun. På halsen används läkemedlet för att strama upp käklinjen, den s k Nefertitelinjen, för att behandla strama stråk (s.k. platysmal bands) och rynkor i decolletaget.

Muskelavslappnande för rynkor och svettning, hyperhidros, spänningshuvudvärk och tandgnissling

Muskelavslappnande läkemedel som har använts inom sjukvården i över 20 år. Det används även för estetiska behandlingar där man tar bort rynkor genom att tillfälligt försvaga mimiska muskler i ansiktet. Det blockerar signalen mellan nerv och muskel så att muskeln inte kan dra ihop sig. På samma sätt blockeras signalen mellan nerv och svettkörtel och hämmar svettproduktionen. Det används för att behandla armsvett, handsvett, fotsvett och svettning i ansikte och ljumskar.

Svettbehandling, hyperhidros

Onormal svettning, hyperhidros, är vanligt men ändå obekvämt. Med Muskelavslappnande finns en effektiv svettbehandling. Muskelavslappnande används för att behandla primär hyperhidros, onaturligt hög svettproduktion som inte hör ihop med stress, nervositet eller någon sjukdom. Behandlingen mot armsvett och svettning i ansikte eller ljumskar gör inte särskilt ont och bedövning behövs inte. Hyperhidrosbehandlingen ger inga biverkningar, möjligen svag rodnad eller ömhet de första dagarna. Botoxbehandlingen inleds ofta med ett svettest (Minors test) då svettkörtlarnas utbredning kartläggs. Därefter injiceras botox med små tunna nålar där det finns svettkörtlar. Behandling av handsvett och fotsvett görs med bedövning och innebär då inget större obehag. Efter hyperhidrosbehandling upphör svettningarna i det närmaste helt, och effekten sitter i 6-15 månader, varefter en ny behandling görs.

Minskad spänningshuvudvärk, migrän och tandgnissling med Muskelavslappnande

Spänning i tuggmuskler, pannmuskler och nackmuskler kan ge tandgnissling och spänningshuvudvärk och bidra till uppkomst av migrän. Behandling med muskelavslappnande kan minska muskelspänning och spänningshuvudvärk. Migrän kan också i vissa fall minska om man behandlar med muskelavslappnande.

Det är inte särskilt smärtsam eftersom den sker med en mycket tunn nål. Oftast syns inte behandlingen men någon enstaka gång kan man få ett blåmärke som behöver sminkas över. Effekten kommer inom några dagar och sitter i 3-6 månader för rynkor, spänningshuvudvärk och tandgnissling. I ansiktet arbetar vi med mycket små doser och försvagar muskeln precis så mycket som behövs för att släta ut rynkan men ändå behålla en mimik i ansiktet. Mu.

Fettreducering

Powerlite® InShape är användarvänlig och effektiv för att slimma, lyfta och forma kroppen. Genom en nyutvecklad metod som innebär en kombination av olika tekniker ger PowerliteInShape snabba resultat för personer som vill bli av med centimetrar och celluliter på ben och stuss. Resultatet märks ofta redan efter första behandlingen. Maskinen är svensktillverkad och CE-märkt.

Dessa behandlingar bör endast utföras av medicinskt utbildad personal som sjuksköterska, läkare och passar för dig med ett problemområde på kroppen som är svår att bli av med trots träning och god kost.

Slimma, forma, lyft

Powerlite® InShape kombinerar ultraljud, vakuum, mikroström, rött- och infrarött ljus. Det är skonsamma och välgörande behandlingar som på ett naturligt sätt ökar cirkulationen, cellmetabolismen, lymfdräneringen och utrensning av slaggprodukter ur kroppen. Massagen stretchar bindväven och celluliter reduceras. Huden stramas upp och blir fastare. Överflödig vätska dräneras. Eventuell smärta i muskler.

Kroppsformning

 • Slimma
 • Forma
 • Lyft

Anti-Age

 • Förbättrad hudstruktur
 • Reduktion av celluliter
 • Skin tightening

Välbefinnande/Rehab

 • Ökad blodcirkulation
 • Ökad lymfdränering
 • Dränering av överflödig vätska
 • Lindring av smärta, muskel- och ledvärk

Mer information om fettreducering

Före- och efterbilder

Film om fettreducering

Filler för läppförstoring och läppkontur

En viktig del av vårt utseende är munnen och de flesta vill ha vackert formade läppar med lagom fyllighet och plut. Tunna läppar kan upplevas som snipiga och därför kan man vilja förändra sitt utseende lite grand.

Med filler är det både enkelt och säkert att få en mer sensuell mun. Kvinnor i alla åldrar kan förbättra sitt utseende genom att på ett naturligt sätt göra en läppförstoring som lyfter fram munnen. Ibland förlorar läpparna volym med åren och läppstiftet kan rinna ut i rynkor runt munnen. En läppförstoring kan vara ett sätt att återfå drag som man ser som en del av sig själv, eller att komma tillrätta med något som man vantrivts med hela livet. Vi utför behandling med Restylane eller Juvederm en kroppsidentisk filler som är både säker och väldokumenterad. Vi använder framförallt den helt nya Restylane Lipp eller Juvederm smile, som är specialanpassad för läppar och som håller längst, men även vanligt Restylane, Restylane Perlane eller Juvederm ultra.

Vid behandlingen läggs bedövning med emlakräm på läppen, som sedan fylls med Restylane efter dina önskemål. Behandlingen ger inga större biverkningar, men läpparna kan vara lite svullna några dagar varför man bör planera in en bra behandlingsdag. Restylane/Juvederm är kroppsidentiskt och bryts därför ned av kroppen. Läppförstoringen kan därför behöva göras om efter ca 6-12 månader.

Man kan lyfta fram läppkonturen, lägga till mer volym och plut, göra läpparna större eller bredare, markera eller minska amorbågen för mer jämntjocka läppar. Valet är ditt.

Vad är Restylane?

Restylane är en serie skönhetsprodukter som används för att släta ut rynkor, forma läppar och framhäva konturer. Det finns också en variant som förbättrar spänst och ton i huden. Restylane består av hyaluron-syra, ett ämne som finns naturligt i kroppen. Restylane är säkert och är en av världens mest använda s.k. filler. Restylane har funnits i mer än 20 år och mer än 28 miljoner behandlingar världen över har gjorts med Restylane.

Varför behövs Restylane?

Huden förändras i takt med att vi åldras. Ett av de viktigaste ämnena i huden är hyaluronsyra som binder vatten och därmed hjälper till att fukta huden inifrån och att skapa fyllighet och struktur. När vi blir äldre försämras kvaliteten på hyaluronsyran och kollagen och elastinfibrer bryts ner. Allt det här gör att huden blir torrare, spänsten börjar försvinna och det är då ålderstecken som linjer och rynkor börjar synas.
Restylane, som liknar kroppens egen hyaluronsyra, kan injiceras och därmed tillföra ny fräsch hyaluron-syra så att de ålderstecken man inte vill behålla – mildras eller slätas ut.

Vad kan Restylane göra för mig?

Restylane finns i flera varianter som på olika sätt kan framhäva eller förbättra ditt utseende. Oavsett om du vill föryngra din hud, släta ut rynkor, återge förlorad volym i ansiktet, markera konturer eller definiera läpparna så finns det en Restylane för dig.

Släta ut linjer

Linjer och rynkor kan ge ditt ansikte karaktär och personlighet. Men alla linjer kanske man inte vill behålla och då kan Restylane enkelt, snabbt och säkert användas för att släta ut linjerna – med ett naturligt resul-tat, så att du fortfarande har kvar ditt eget utseende.

För fylligare läppar

Läpparna är ansiktets fokus och vi uppmärksammar dem ofta extra mycket. Restylane Lipp är speciellt framtagen för att på ett naturligt sätt skapa fylligare läppar, mer definierade läppkonturer eller en mer mar-kerad amorbåge.

För ansiktskonturering och volym

Med åren förlorar vi rundheten i våra ansiktsdrag. På ett snabbt och enkelt sätt kan Restylane återskapa förlorad volym i de områden där det märks mest. Du kan också få en tydligare definierad haka eller mer markerade kindben med hjälp av Restylane.

Läs mer om vad Restylane kan göra för dig på www.restylane.se

Behövs bedövning?

Eftersom alla upplever smärta olika finns det varianter av Restylane utan och med inbyggd bedövning vil-ket kan kännas tryggt. En bedövningskräm eller en s.k. nervblockad (som den hos tandläkaren) kan också vara bra alternativ för att göra din behandling så behaglig som möjligt.

Hur länge syns effekten med Restylane?

Resultatet av en enda behandling syns omedelbart och kan vara i upp till ett år. Med en återbehandling inom 9 månader efter din första behandling, kan den synliga effekten med Restylane hålla i sig upp till 18 månader. Efter en läppbehandling kan en återbehandling behövas efter 6 månader.

Hur kommer jag att se ut direkt efter behandlingen?

Eftersom behandlingen är snabb och inte något kirurgiskt ingrepp kan du utan större besvär återgå till ditt normala liv direkt efter en behandling men räkna ändå med att du kan få några reaktioner som är relate-rade till injektionen. Det är vanligt att man blir röd, svullen, öm eller får klåda i området som behandlats. De här reaktionerna försvinner vanligen av sig själva inom en eller två dagar. Efter en läppbehandling kan du vara svullen något längre. Andra reaktioner kan i sällsynta fall vara i upp till två veckor. Du bör alltid diskutera dina tidigare eventuella behandlingar och sjukdomar med din behandlare i samband med råd-givningen före behandlingen. Din behandlare kan också ge mer information om eventuella reaktioner.

Tandblekning

Polus är den senaste, säkraste och mest avancerade tandblekningslampan på marknaden. Vi kan anpassa styrkan på halogenljuset efter din tandkänslighet. På så sätt är Polus den mest effektiva tandblekningslampan i Sverige. Den genomsnittliga nyansförbättringen är 7 nyanser. Polus är godkänd av socialstyrelsen.

En Polus® tandblekning passar perfekt till patienter som har missfärgningar huvudsakligen orsakade av yttre påverkan (s.k. extrinsiska missfärgningar), såsom kaffe, te, snus och tobak. För de flesta patienter räcker det med en behandlingsomgång, ett 40-minuterspass med tandblekning. Vid behov bleker vi lite längre utan att debitera extra för det.

Så här går en tandblekning med till:

 1. Konsultation, undersökning och färgtagning.
 2. Ett gingivaskydd läggs längs tandköttskanten.
 3. Därefter appliceras en blekningsgel med neutralt pH, Beyond MAX H202, på tänderna. Tandblekningsgelen aktiveras med poluslampan.
  Gelen byts ut under behandlingen.
 4. Munsköljning.
 5. Behandlingstid med konsultation – cirka 80 minuter.

Ytliga blodkärl

Behandling som effektivt minskar dina ytliga blodkärl på benen.

Redan i unga år kan ytliga ådernät (medicinskt namn är teleangiektasier) börja framträda på benen. Vanligaste ställena är på låren, i knävecken och vid anklarna. Hormonbehandling eller graviditet kan påskynda eller förvärra åkomman, övervikt och ett dåligt fungerande klaffsystem i benen kan också spela in.

Man kan i viss mån bromsa utvecklingen genom att vara fysiskt aktiv, i synnerhet om man har ett sittande arbete, och att använda stödstrumpor. Den vanligaste behandlingen är injektioner med ett ämne som heter aethoxysklerol. Det skadar blodkärlens inre väggar, så att kärlen klibbar ihop och skrumpnar. Blodet måste söka sig andra vägar, det blå ådernätet bleknar snabbt och försvinner.

Aethoxysclerol är helt ofarligt och har använts världen över i många år. Inga biverkningar har rapporterats.
Efteråt kan man gå tillbaka till arbetet direkt och behandlingen upplevs oftast inte som smärtsam. Behandlingarna utförs av specialistutbildad sjuksköterska.

Beroende på hur mycket synliga blodkärl och ytliga blodkärl man har, kan behandlingen behöva upprepas två till tre gånger, med sex veckors mellanrum.
Kontroll /återbesök efter 6-8 veckor .

Boka tid hos oss för kostnadsfri konsultation.

Ultra V Plasma

En säker, effektiv och medicinskt framtagen metod för att icke-kirurgiskt behandla ögonområdet.

Vad är Ultra V Plasma?

Ultra V Plasma, säker, effektiv och vetenskapligt beprövad metod för att behandla framförallt överflödig hud ovan samt under ögonlock. Syftet är att återskapa en vaknare blick utan kirurgi, intensiv smärta eller lång återhämtningstid.

Hur går behandlingen till? 

Kliniska studier har påvisat att värme har en uppstramande effekt av huden. Ultra V Plasma behandlingen baseras på värme energi som penetrerar huden under kontrollerade former för att strama åt de aktuella området.

Behandlingsområden?

Ultra V Plasma gör det möjligt att behandla:

Oönskad lös hud kring ögon
Hängande ögonlock
Påsar under ögon
Kråksparkar och rynkor runt ögon
Hudförändringar / milier

Resultat av Ultra V Plasma

Behandling av ögonlock med Ultra V Plasma ger en omedelbar och långvarig åtstramning av huden kring ögonen. Resultat efter en Ultra V Plasma behandling.

Omedelbart efter Ultra V Plasma behandling ses en tydlig förbättring. Maximal effekt kommer därefter successivt och full effekt väntas efter cirka tre månader. På Complete Skin arbetar vi med efterbehandlande behandling samt produkter som vårdar huden och påskyndar hudens läkande  process.

Nedan presenteras ett några före och efter bilder som genomfört Ultra V Plasma behandling.

Jeanettes tre tips när du vill göra en behandling

 • Ta en ordentlig konsultation.
 • Har jag råd med behandlingarna?
 • Never ever overdue it, piffa med stil!